Afrika – exotická dovolenka

Svetové centrum čiernej mágie: Fetish Market v Togu je životným zážitkom

Svetové centrum čiernej mágie:
2017-02-01 00:01:16

Počas vašich ciest ste sa už istotne stretli s rôznymi druhmi trhov. Taký, ako sa však nachádza v africkej krajine Togo, ste určite ešte nikdy nevideli. viac »

Kúpanie v Diablovom bazéne: Úžasný zážitok na hrane vodopádov

Kúpanie v Diablovom bazéne:
2017-01-09 00:00:01

Nekonečné lesy a kroviny, dva vysoké útesy a z jedného z nich s dĺžkou 1700 metrov padá dych berúca masa vody. Každú sekundu sa dole valí ohromný prúd viac než 1000 litrov. Pohľad zhora do vyše stometrovej hĺbky na dravý prúd rieky Zambezi je úchvatný. A na hrane vodopádu je navyše bazén, v ktorom sa odvážlivci kúpu. viac »

Najgýčovejšie vianoce na svete: Vitajte v Las Vegas

Vianoce v Las Vegas:
2016-12-17 00:00:01

Väčšina ľudí si Vianoce najradšej vychutnáva doma v kruhu rodiny, nadšení cestovatelia však na tradície veľmi nedbajú a využívajú každú voľnú chvíľu na objavovanie ďalších kútov sveta. Koniec roka je ideálnym termínom na návštevu takých, kde je poriadna zábava. A tie majú len jedného kráľa - Las Vegas. viac »

Kapské Mesto: Africké poklady v tieni Stolovej hory

Kapské Mesto: Tam, kde
2016-10-08 12:00:00

Tretie najväčšie mesto Juhoafrickej republiky patrí medzi top destinácie tohto štátu. Zaujímavé je nielen svojou bohatou históriou a vzrušujúcou súčasnosťou, ale aj krásnym morom a horami, ktoré ho obklopujú. Kapské mesto je rajom pre milovníkov histórie, prírody aj vodných športov. viac »

Obrovské, slobodné a divé: Spoznajte legendárnu "veľkú päťku" divočiny

Legendárna „veľká päťka” v
2016-09-04 00:00:01

Selfie s levom? To radšej neskúšajte, ale môžete si ho vyfotiť, ako sa prechádza priamo okolo vášho džípu. Naozajstnú africkú divočinu môžete mať na dosah, pokiaľ sa vydáte do niektorého z vychýrených národných parkov. Prinášame vám sedem neuveriteľných faktov o každom z afrických divých zvierat, ktorým sa hovorí „veľká päťka”. viac »

Unikátna fotoreportáž: Slávni slovenskí cestovatelia na ceste za kmeňom Surma

Expedícia k rieke hrochov
2016-08-11 12:00:00

Údolie rieky Omo je skutočnou cestou do praveku. Už od najstarších čias na tomto území žili prapredkovia domorodých kmeňov - Mursiov, Surmov, Hamarov a ďalších. V nepriechodnej džungli tu doposiaľ žijú prírodným spôsobom života, ktorý sa pokúsila zdokumentovať slovenská expedícia. Aby sa dostali k izolovanému kmeňu Surma, museli najprv zísť obtiažnu rieku Godžeb, možno ako jedni z vôbec prvých na svete. viac »

Nevídaná hračka prírody: Vodopád pod morskou hladinou

Nevídaná hračka prírody: Vodopád
2016-08-10 12:00:00

Príroda si pre nás často pripravila veľmi zaujímavé prekvapenia. K tým najfascinujúcejším patrí neveľký kúsok mora pri ostrove Maurícius. Je to jediné miesto na svete, kde môžete vidieť vodopád pod morskou hladinou. Aj keď to s ním také jednoznačné nebude... viac »

Marakéš

Najväčšie klenoty na jednom
2016-07-22 12:00:00

Nenachádza sa pri mori a nie je hlavným ani najväčším mestom Maroka. Napriek tomu si ho pri zmienke o tejto severoafrickej krajine predstaví väčšina ľudí. Niet divu, Marakéš akoby pozbieral najväčšie klenoty krajiny pre svoju potechu a slávu. Spoznajte jeho najkrajšie pamiatky a vstúpte do dejín bohatstva a slávy. viac »

Kapverdské ostrovy: Africká exotika, v ktorej sa nájde každý cestovateľ

Kapverdské ostrovy – africká
2016-07-15 12:00:00

Ďalšou zaujímavou exotikou, ktorú ponúkajú cestovné kancelárie ako alternatívu africkej dovolenky, sú Kapverdy. Tie sa nachádzajú neďaleko západného pobrežia čierneho kontinentu a skladajú sa z niekoľkých menších častí. V minulosti patrili pod správu Portugalska, ktoré zanechalo silnú pečať na niektorých odvetviach kultúry. Dnes sa šplhajú na rebríčku turistickej popularity a učia sa, ako prezentovať krásu svojej krajiny. viac »

Supertipy na výhodnú dovolenku: Najlepší pomer kvality a ceny nájdete v týchto krajinách

Blyde River Canyon netreba
2016-07-03 00:00:01

Najviac zlacnela Južná Afrika. Hodnota miestneho randu poklesla za posledné štyri roky až o 40 percent a výhodné ceny prilákali minulý rok do krajiny obrovské množstvo turistov. Výborný pomer ceny a kvality však Slováci nájdu aj v ďalších destináciách. Ktoré to sú? viac »


Streda, 26. jún. 2024. Meniny má Adriána.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa