Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav, Sardínia a Sicília očakávajú 44 stupňov

2024-06-17 19:30:00 |   |    | 

Taliansku zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. Teploty na ostrovoch Sicília a Sardínia sa vyšplhajú k 44 stupňom Celzia. Rím a Florenciu čaká 40 stupňov. Dôvodom je tlaková výš prichádzajúca z Afriky, informuje agentúra ANSA.



Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, než je teplotný priemer pre dané obdobie, uviedol meteorológ Antonio Sano a predpovedal, že vlna horúčavy prichádzajúca zo Sahary čoskoro zasiahne celé Taliansko.

V utorok sa podľa Sana ortuť teplomera vyšplhá na 32 až 34 stupňov Celzia v strednej a severnej časti Talianska a na talianskom juhu v Apúlii, na Sicílii a Sardínii túto hranicu prekročí. Od stredy do piatku sa očakáva ďalšie zvýšenie teploty, uviedol meteorológ prevádzkujúci stránky ilMeteo.it.

Teplomery v Ríme, Florencii alebo v Neapole budú v druhej polovici týždňa ukazovať 39 - 40 stupňov Celzia, zatiaľ čo vo vnútrozemí Sardínia a Sicília dosiahnu 42 až 44 stupňov Celzia.

Talianske pláže boli cez tento víkend zaplnené, píše agentúra ANSA. Očakáva sa, že tento týždeň budú ešte obsadenejšie, pretože ortuť teplomera sa vyšplhá ešte vyššie a do toho začali v Taliansku školské prázdniny.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK / ANSA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 26. jún. 2024. Meniny má Adriána.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa