Známa firma hľadá šikovných Slovákov: Na mesiac cestovania vám dá 10-tisíc eur

2024-06-14 08:00:00 |   |    | 

Kiwi.com, líder v hľadaní najvýhodnejších leteniek na svete, ponúka pre milovníkov cestovania tú najlepšiu letnú brigádu – možnosť stať sa World Travel Hackerom a patriť k dvanástim šťastným dvojiciam, ktoré sa vydajú na nezabudnuteľnú štvortýždňovú cestu s budgetom 10-tisíc eur. Prihlásiť sa dá ešte do 19. júna.



 

Z prieskumu, ktorý pre Kiwi.com pripravila agentúra STEM/MARK* vyplýva, že Slováci milujú cestovanie natoľko, že by až 89% opýtaných zvážilo odchod z práce, aby mohli precestovať štyri týždne, ak by dostali rozpočet 10-tisíc eur, a to aj bez toho, aby vedeli, kam budú cestovať. Presne to im ponúka Kiwi.com vo svojej výzve World Travel Hackers.

Spomedzi krajín ako Česko, Poľsko, Maďarsko, Rumunsko, Španielsko a Slovensko, kde sa prieskum realizoval, sme po Španieloch druhým najrozcestovanejším národom. Až 69 percent Slovákov sa chystá vycestovať do zahraničia hneď viackrát, pričom pre svoje cesty uprednostňujeme na rozdiel od iných ostatných najmä Európu. Vyše dve tretiny (76%) z nás cestujú za odpočinkom a relaxáciou, no v porovnaní s ostatnými nás menej lákajú vzdialené a turisticky nepreplnené destinácie.

Slováci sú vášniví cestovatelia, ako ukazujú naše dáta. Pri výbere destinácie sú pre nich rozhodujúcim faktorom cena a kvalita ubytovania (51%), kultúra vrátane histórie, gastronómie, prírody (34%) a neprekáža im ani rušné miesto, ak ich na cestách sprevádza dobrá spoločnosť. Slováci však v porovnaní s inými krajinami takisto cestujú veľa kvôli práci,“ priblížila Daniela Chovancová, hovorkyňa Kiwi.com.

Kiwi.com dáva šancu vášnivými cestovateľským dvojiciam, ktoré si chcú popri cestovaní privyrobiť zdieľaním informácii na sociálnych sieťach. Dvanástim párom z Európy a USA ponúka najlepšiu letnú brigádu s názvom World Travel Hackers. Títo „cestovateľskí hackeri“ strávia mesiac na cestách po svete, na čo dostanú od spoločnosti rozpočet 10-tisíc eur. Ich úlohou bude prinášať svoje zážitky fanúšikom na sociálnych sieťach.

Čo sa im podarí ušetriť, to si môžu ponechať alebo môžu pokračovať v cestovaní ďalej, ako to urobil minuloročný slovenský víťaz Amin, ktorý strávil potulkami po Južnej Amerike s kamarátom Nathanom nakoniec až šesť týždňov. „Účasť vo výzve World Travel Hackers nám priniesla nezabudnuteľné zážitky. Stretli sme fantastických ľudí, videli kus sveta a naučili sa točiť a strihať videá za behu. Pre tohtoročných účastníkov mám dve rady: nebojte sa výziev a tvorte hodnotný obsah,“ odkazuje Amin.

Registrácia do výzvy prebieha na www.kiwi.com/worldtravelhackers/ ešte do 19. júna a zapojiť sa môže naozaj každý nad 18 rokov. Horná veková hranica neexistuje. Kým minulý rok museli záujemcovia vytvoriť krátke cestovateľské video o svojom meste, tentoraz stačí poslať tri príspevky, v ktorých sa predstavíte. Bonusom navyše je, že každý zúčastnený automaticky získava poukážky na letenky v hodnote 25 eur.

To, že o cestovateľskej letnej brigáde sníva naozaj veľa mladých, ukazujú aktuálne čísla po spustení tohtoročnej výzvy. Už po 24 hodinách od spustenia projektu sa zaregistrovalo niečo cez 2-tisíc záujemcov,doteraz ich je okolo 15-tisíc.  „Obrovský záujem uchádzačov hneď po spustení výzvy nás popravde príjemne prekvapil. Tešíme sa, že vďaka väčšej konkurencii mladých cestovateľov bude tohtoročný World Travel Hackers ešte silnejší a lepší,” vyjadril sa Christophe Wechsler, kreatívny riaditeľ spoločnosti Kiwi.com.

* Prieskum agentúry STEM/MARK sa realizoval na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a Španielsku v máji 2024 na vzorke 500 respondentov z každej krajiny vo veku 18 až 37 rokov.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 26. jún. 2024. Meniny má Adriána.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa