Objavte Egypt z inej perspektívy: Plavba po Níle k tajomným pokladom

2024-02-21 08:00:00 |   |    | 

Egypt a jeho najfascinujúcejšie miesta sa dajú zažiť aj inak, ako ste zvyknutí – z paluby lode. Práve pri brehoch Nílu stoja tie najväčšie objavy histórie Egypta, ktoré budete mať na dosah. Tieto dokonalé diela vzbudzujú obdiv už tisícročia a práve počas plavby po Níle sa môžete vydať za poznaním tých najkrajších faraónskych divov sveta.



 

Ako taká dovolenka na Níle vyzerá?

Po prílete do Egypta si oddýchnete prvú noc v hoteli v Hurghade alebo v Marsa Alam a hneď ráno sa nalodíte na päťhviezdičkovú loď, kde na vás čaká vaša kajuta, bar, reštaurácia, fitnes centrum, ale aj bazén s ležadlami či salón krásy. Na takej lodi sa veru nudiť nebudete. Spolu s vami bude tajomstvo Egypta spoznávať aj malá skupinka ďalších cestovateľov, nemusíte sa preto obávať, žiadny zážitok vám neujde.

Veľkou výhodou je, že vás čaká nabitý nílsky program, a preto uvidíte všetky najznámejšie miesta počas jednej dovolenky. K dispozícii vám budú profesionálni sprievodcovia CK SATUR, ktorí vám ukážu zvyklosti a špeciality, aké nenájdete v žiadnych bedekroch.

 

Aké ďalšie výhody vám cestovanie s CK SATUR prináša?

Balík výhod „SATUR FLEXI POZNÁVANIE“ ZADARMO na základe dohodnutých podmienok obsahuje:

  • bezplatné storno autobusových zájazdov 40 až 45 dní pred odchodom na zájazd

  • bezplatné storno poznávacích zájazdov na charterových letoch 40 až 45 dní pred odletom

  • bezplatná zmena mena až do 31 dní pred odchodom

  • 100 % garancia vrátenia peňazí do 7 dní

 

Čo všetko uvidíte?

 

Svetové dedičstvá UNESCO - Karnak, Luxor a Údolie kráľov

Plavba začína na východnom pobreží Nílu, kde navštívite dve dych berúce miesta – Luxor a Karnak. Chrám v Karnaku tvoria dnes už len ruiny najväčšieho antického náboženského miesta, aké bolo kedy postavené. Celý komplex sa skladá z menších chrámov, usporiadaných stĺpov a sôch bohov a faraónov, ale aj z impozantných malieb.
Kúsok ďalej od Karnaku leží Luxor, jedno z najvýznamnejších miest v Egypte, ktoré je vystavané podľa pravidiel egyptského náboženstva – východ symbolizuje zrodenie, západ smrť. A presne na západnom brehu Luxoru sa nachádza slávna „ríša mŕtvych,“ teda Údolie kráľov s desiatkami hrobov. Práve tu nájdete múmie známych faraónov, akými boli Ramzes či Tutanchamón. Tutanchamónove telo je mumifikované  v sarkofágu až dodnes a pri troche šťastia ho budete môcť uvidieť.

Chrám kráľovnej Hatšepsovet aj Údolie kráľovien

Fascinujúci je aj Chrám kráľovnej Hatšepsovet, ktorý je čiastočne vytesaný do skaly. Cestou uvidíte aj chodník lemovaný sfingami. Ak ste ešte nikdy v živote nevideli Egypt, bude pre vás táto plavba jedinečným zážitkom, ktorý inde nezažijete.
Neďaleko Luxoru stojí aj ďalší archeologický skvost, Údolie kráľovien, kde boli spočiatku pochovávané manželky faraónov, neskôr už aj telá poddaných, ktorí nemali modrú krv. Jednoznačne najlákavejšou je hrobka Nefertari s impozantnou výzdobou. Navštívite aj Memnonove kolosy, teda veľkolepé sochy, ktoré ochraňovali miesto veriacich.

Edfu, Kom Ombo a Asuán

Ďalšie dni sa budete Nílom plaviť až do mesta Edfu, v ktorom sa nachádza jedna z najlepšie uchovaných pamiatok, miestny chrám zasvätený bohovi Horus a maľby, ktorými sú pomaľované múry tejto stavby. Už pri vstupe do mesta vás privíta obrovská tajomná brána. Zastavíte sa aj v neobvyklom chráme v meste Kom Ombo. V živom a rušnom meste Asuán vám energiu dobije najmä architektúra, ktorá je kombináciou starších aj novších štýlov. Asuán zdobia núbijské dedinky, ktoré mu dávajú africký šmrnc. Čaro Afriky zažijete aj na vlastnej koži. Veselí Núbijci vás farebnou loďkou prepravia na romantické miesto, kde vám skúsený sprievodca porozpráva vášnivý príbeh plný lásky o krásnej bohyni Isis.

Plavbu po Níle zakončíte v Hurghade alebo v Marsa Alam, kde si budete môcť dopriať odpočinok na pláži s all-inclusive programom. To všetko zahŕňa ponuka CK SATUR. V prípade, že máte deti a obávate sa vycestovať na plavbu spolu s nimi, nemusíte sa obávať. CK SATUR poskytuje aj poznávacie zájazdy s animátormi, ktorí sa starajú aj o program pre deti a z dovolenky im urobia skutočné dobrodružstvo. Ak ste naopak single, prípadne plánujete dovolenku vo dvojici, vybrať si môžete plavbu po Níle za pyramídami.

Klenot menom Egypt je skutočným darom rieky Níl. Pri poznávaní tejto krajiny nezabúdajte, že ste na miestach najstaršieho starovekého divu sveta, aký na zemi existuje. Zážitky môžete aj darovať. Obdarujte vašich blízkych darčekovou poukážkou, ktorej hodnotu a dizajn si môžete sami navoliť.

 

Nielen Egypt, ale aj ostatné tajuplné destinácie môžete spoznávať s CK SATUR.

 

Advertoriál pripravený v spolupráci s CK SATUR.

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa