Talianske Miláno zakázalo nočný predaj jedla v uliciach, týka sa aj zmrzliny

2024-05-04 20:00:00 |   |    | 

Vedenie Milána na severe Talianska v snahe umierniť nočný život v meste zakázalo počas leta predaj jedla a nápojov po polnoci. Pre pouličné stánky radnica stanovila zatváraciu hodinu dokonca na 20.00. Zákaz sa vzťahuje aj na typicky taliansku pochúťku - zmrzlinu, čo u verejnosti vyvolalo rozhorčenie, napísala agentúra APA. Zákaz má platiť od 17. mája do 4. novembra.



 

Podľa nových nariadení musí reštaurácia s vonkajším posedením v najvyhľadávanejších turistických štvrtiach zavrieť najneskôr pol hodiny po polnoci. Cez víkendy a sviatky bude otváracia doba predĺžená o hodinu. Radnica dúfa, že sa tak turisti nebudú zhromažďovať v uliciach mesta a rušiť nočný pokoj.

"Šialenstvo: milánsky starosta vyhlásil vojnu zmrzline", znie titulok denníka Il Giornale, ktorý sa sťažuje, že by starosta Giuseppe Sala mal radšej riešiť rast životných nákladov, a nie brániť ľuďom v normálnej zábave.

Majitelia milánskych podnikov sú presvedčení, že im kvôli novému obmedzeniu ubudne zákazníkov a starousadlíkom to rovnako pokoj ani zlepšenie zdravia neprinesie.

Miláno, kedysi známe skôr ako šedá priemyselná metropola, zažíva už dlhšiu dobu turistický boom. Mesto s 1,5 milióna obyvateľov boduje vitalitou ako talianske hlavné mesto módy, životného štýlu a financií.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa